میکروبیولوژی
1. تولید اسید سیتریک از ضایعات کشاورزی با استفاده از Aspergillus niger به روش تخمیردر بستر جامد و بهینه سازی فرآیند تولید

فرنگیس آتش نور؛ معصومه انوری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 16 بهمن 1398

چکیده
  اسید سیتریک یکی از اسیدهای آلی پرکاربرد است که به صورت گسترده در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. این اسیدآلی معمولاَ توسط فرآیند تخمیر غوطه ور یا تخمیر سطحی و از طریق آسپرژیلوس نایجر تولید می شود. تحقیقات اخیر نشان دهنده ی موفقیت آمیز بودن تولید اسید سیتریک از طریق روش تخمیر در بستر جامد می باشد. در شرایط آزمایشگاهی ...  بیشتر

بیوتکنولوژی
2. بهینه سازی تولید پکتیناز پریفورموسپورا ایندیکا از ضایعات چغندرقند به روش تاگوچی‌

پریسا فتحی رضایی؛ سمیه کیانی؛ فرشته تقوی؛ صالح شهابی وند

دوره 32، شماره 1 ، بهار 1398، ، صفحه 98-114

چکیده
  پکتینازها به‌عنوان یک گروه بزرگ از آنزیم‌ها، پکتین را به‌ مولکول‌های ساده‌تر نظیر اسیدگالاکتورونیک تجزیه می‌کنند و به‌طورگسترده توسط بسیاری از میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شوند. امروزه ضایعات فراوان صنایع کشاورزی و فرآوری میوه شامل تفاله چغندرقند، سیب و مرکبات به‌عنوان منابع غنی از پکتین برای القاء تولید پکتیناز توسط بسیاری ...  بیشتر