%0 Journal Article %T اثر دو پکتین سیب یا اسید پکتیک (AP) و پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP) بر ترشح نیتریک اکساید در دودمان سلولی توموری هیپوفیز موش GH3/B6 %J پژوهش‌های سلولی و مولکولی (مجله زیست شناسی ایران) %I انجمن زیست شناسی ایران %Z 2383-2738 %A مقتدری, حسن %A سپهری, حوری %A رضایوف, آمنه %A دلفی, لادن %A دشت بزرگی, سارا %D 2014 %\ 05/22/2014 %V 27 %N 1 %P 144-154 %! اثر دو پکتین سیب یا اسید پکتیک (AP) و پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP) بر ترشح نیتریک اکساید در دودمان سلولی توموری هیپوفیز موش GH3/B6 %K اسید پکتیک %K پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP) %K نیتریک اکساید %K سلولهایGH3/B6 %R 27115 %X پکتین ها ترکیبات پلی ساکاریدی دیواره سلولی گیاهان می باشند که قادر به القای آپوپتوز در سلول های توموری هستند. مطالعه حاضر اثر این مواد بر آزادسازی نیتریک اکساید را مورد بررسی قرار داده است. تأثیر نیتریک اکساید بر سلول سرطانی به نوع سلول و غلظت آن بستگی دارد، که قادر به ایفای هر دو نقش مهاری و تسهیلی در روند آپوپتوز می باشد. طبق تحقیقات انجام گرفته، آنزیم نیتریک اکساید سنتتاز، در دودمان سلولی هیپوفیز موش، GH3/B6 بیان می شود و باعث تولید نیتریک اکساید از ال- آرژنین می گردد. در این بررسی سلول های GH3/B6 پس از تیمار با غلظت های مختلف اسید پکتیک یا پکتین سیب (AP) و پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP)، مورد سنجش نیتریک اکساید و تعیین درصد مهار تکثیر سلولی با استفاده از تست MTT قرار گرفتند. در این پژوهش، انکوباسیون سلول ها با mg/ml1 اسید پکتیک، پس از 4 ساعت، افزایش40 درصدی ترشح نیتریک اکساید نسبت به گروه شاهد را نشان داد. اما غلظت های مختلف پکتین تغییر یافته مرکبات MCP)) تأثیری بر ترشح نیتریک اکساید نداشت. در ضمن، غلظت های mg/ml5/2 و 5 از اسید پکتیک و mg/ml 3 و 5 از پکتین تغییر یافته مرکبات در زمان انکوباسیون 24 و 48 ساعت، مهار تکثیر سلول را موجب گردید. بنابراین، اسید پکتیک موجب آزادسازی نیتریک اکساید از سلول های GH3/B6 می شود، ولی پکتین تغییر یافته مرکبات اثری بر آزادسازی NO ندارد و ظاهرا" مسیر عملکرد آن بر مهار تکثیر سلول، مستقل از مسیر آزادسازی نیتریک اکساید می باشد. %U https://cell.ijbio.ir/article_317_668ecd3c991f9aecab49887b8370f8bc.pdf