@article { author = {Fahimi, Elnaz and Farrokhi, Naser and Aminzadeh, Saeed}, title = {Extraction of a polygalacturonase from Macrophomiona phaseolina and analysis of its stability}, journal = {Cellular and Molecular Research (Iranian Journal of Biology)}, volume = {29}, number = {2}, pages = {234-243}, year = {2016}, publisher = {Iraninan Biology Society}, issn = {2383-2738}, eissn = {2383-2746}, doi = {}, abstract = {Polygalacturonases (GH28) hydrolyze the pectic substances, present mostly in plants. Polygalacturonases are widely distributed among some bacteria, fungi, and higher plants. Microbial polygalacturonases, mainly produced by fungi, are utilized in many large-scale industrial processes. Production of a polygalacturonase from a fungal phytopathogen, M. phaseolina was evaluated in this study. M. phaseolina was cultured in the production medium. The crude extract was separated from fungal cells. The highest enzyme activity was observed at 60 °C. This enzyme had a high stability at wide ranges of pH and temperature and exhibited a t1/2 of 400 min at 70 °C. The value for free energy of the heat inactivation at the temperature of 70 °C was about 108 kJ, suggesting its potential to be used as an industrial enzyme. Analysis of biochemical characteristics of polygalacturonase from different fungi using ProtParam demonstrated that the M. phaseolina polygalacturonase was amongst the most stable fungal polygalacturonases.}, keywords = {Polygalacturonases,Macrophomiona phaseolina,Thermal and pH stability}, title_fa = {استخراج و بررسی پایداری و پارامترهای ترمودینامیکی یکی از پلی‌گالاکتورونازهای قارچ Macrophomiona phaseolina}, abstract_fa = {پپلی‌گالاکتورونازها (GH28)، عمدتاً در گیاهان سبب هیدرولیز سوبسترای پکتینی می‌شوند. پلی‌گالاکتورونازها به طور گسترده در گیاهان عالی و میکروارگانیسم‌ها موجود می‌باشند. استخراج پلی‌گالاکتوروناز از منابع قارچی، به علت بازدهی بالای تولید، کاربرد فراوان دارد. در این پژوهش، قارچ M. phaseolina، عامل بیماری پوسیدگی ذغالی، برای تولید پلی گالاکتوروناز در محیط تولید آنزیم کشت و عصاره قارچی جدا گردید. بیشترین فعالیت پلی‌گالاکتورونازی محلول آنزیمی، در دمای 60 درجه سانتی‌گراد بود. این آنزیم از پایداری دمایی و اسیدیته بالایی برخوردار است به‌طوریکه، نیمه عمرحرارتی آن در دمای 50 و 70 درجه سانتی‌گراد به-ترتیب حدود 627 و 345 دقیقه و میزان تغییرات انرژی آزاد غیر فعال‌سازی حرارتی آنزیم در دمای 70 درجه سانتی‌گراد تقریبا معادل 114 کیلو ژول بر مول بود که حاکی از پتانسیل بالای این آنزیم جهت کاربرد در صنایع می‌باشد. این آنزیم از پایداری بسیار بالایی در شرایط بسیار اسیدی و قلیایی برخوردار است. بررسی و مقایسه خصوصیات بیوشیمیایی پلی‌گالاکتورونازهای منابع مختلف قارچی با استفاده از برنامه ProtParam نیز پلی‌گالاکتورونازهای M. phaseolina را در گروه پایدارترین پلی‌گالاکتورونازهای قارچی قرار داد.}, keywords_fa = {M. phaseolina,پلی گالاکتوروناز,پایداری حرارتی و اسیدیته}, url = {https://cell.ijbio.ir/article_795.html}, eprint = {https://cell.ijbio.ir/article_795_2d6301ac346db99328f94b8e296f48c1.pdf} }