%0 Journal Article %T اثر عصاره استونی دانه انار بر بیان پروتئین های β-catenin و E-cadherin در سلول‌های سرطانی PC-3 %J پژوهش‌های سلولی و مولکولی (مجله زیست شناسی ایران) %I انجمن زیست شناسی ایران %Z 2383-2738 %A تفریحی, مجید %A نخعی سیستانی, روح الله %D 2016 %\ 05/21/2016 %V 29 %N 1 %P 48-58 %! اثر عصاره استونی دانه انار بر بیان پروتئین های β-catenin و E-cadherin در سلول‌های سرطانی PC-3 %K " انار" %K "سلولهای PC-3" %K "پروتئین β-catenin" %K "پروتئین E-cadherin" %R %X پروتئین E-cadherin یکی از اعضاء فوق خانواده پروتئین‌های E-cadherin است که بطور عمده در سطح سلول‌های بافت‌های اپیتلیال بیان می‌شود. کاهش بیان این پروتئین‌ علاوه بر تضعیف اتصالات بین سلولی، موجب بروز پدیده Epithelial-mesenchymal transition (EMT) و مهاجرت و متاستاز سلول‌های سرطانی بافت-های اپیتلیال می‌شود. در طب سنتی، از انار (Punica granatum) برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله اسهال، بیماریهای قلبی و فشار خون استفاده می‌شود. در این تحقیق اثر عصاره استونی میوه انار بر میزان بیان پروتئین‌های β-catenin و E-cadherin در سلول‌های PC-3 بررسی شد. نتایج آزمایشات MTT نشان داد که عصاره استونی میوه انار قادر است حیات سلول‌های PC-3 را بخصوص در غلظت‌های بالاتر از μg/ml 100 مهار کند. همچنین IC50 عصاره استونی دانه انار در حدود μg/ml 86 تخمین زده شد. نتایج آزمایشات وسترن بلاتینگ نیز نشان داد که تیمار سلول‌های PC-3 با غلظت‌های‌ μg/ml 20 و μg/ml50 عصاره میوه انار موجب افزایش مقدار پروتئین β-catenin و E-cadherin به میزان تقریبی 5/1 و 2/2 برابر می‌شود. نتایج این پژوهش پیشنهاد می‌کند احتمالا میوه انار پتانسیل بالایی در مهار متاستاز سلول‌های سرطانی دارد. %U https://cell.ijbio.ir/article_665_10075de9a8d28f5df3c4f16918495ec8.pdf