%0 Journal Article %T تاثیر عصاره جلبک سبز Spirogyra sp. بر میزان ترشح آنزیم پکتیناز و سطح بیان ژن PgaA در قارچ Aspergillus niger %J پژوهش‌های سلولی و مولکولی (مجله زیست شناسی ایران) %I انجمن زیست شناسی ایران %Z 2383-2738 %A حیدری نژاد, امیر مسعود %A پنجه که, ناصر %A صباغ, سید کاظم %A سالاری, محمد %A سرافراز اردکانی, محمد رضا %D 2020 %\ 06/21/2020 %V 33 %N 2 %P 169-179 %! تاثیر عصاره جلبک سبز Spirogyra sp. بر میزان ترشح آنزیم پکتیناز و سطح بیان ژن PgaA در قارچ Aspergillus niger %K اسپیروژیر %K آنزیم پلی گالاکتوروناز %K بیان ژن %K تکنیک Real-time PCR %K جلبک سبز %R %X آ. قارچ Aspergillus nigerمیکروارگانیسمی است که آنزیم های گروه پکتیناز را در سطوح بالایی تولید می کند. در این قارچ ژن های PgaA خانواده شماره 28 گلیکوزید هیدروزلازها که آنزیم های پلی گالاکتوروناز ترشح می کنند را کد می کنند. جلبک های سبز و جلبک های سبز-آبی با داشتن ترکیبات پکتینی، سلولزی و همی سلولزی زایلان، آرابینوزایلان و غیره در ساختار خود می توانند به عنوان پیش ماده برای تولید آنزیم های سلولاز، زایلاناز و پکتیناز در قارچ ها عمل نمایند. در این پژوهش تاثیر غلظت های 500 و 1000 میکروگرم در میلی لیتر عصاره جلبک سبز Spirogyra sp. بر میزان ترشح آنزیم پکتیناز و همچنین سطح بیان ژن PgaA در بازه های زمانی چهار و هشت روز پس از افزودن عصاره جلبک به محیط کشت، با استفاده ازتکنیک Quantitative Real-time PCR ارزیابی گردید.. بیشترین میزان ترشح آنزیم در روز هشتم پس از اضافه کردن عصاره جلبک با غلظت 100 میلی گرم در میلی لیتر به محیط کشت مشاهده شد (28/4 واحد بر میلی لیتر). آنالیز بیان ژن PgaA نشان داد که بیشترین میزان سطح بیان ژن مربوط به بازه زمانی 4 روز بعد از افزودن عصاره جلبک به محیط کشت با غلظت 1000 میکرو گرم ر میلی لیتر بوده است:.با توجه به تاثیر مثبت ترکیبات جلبک اسپیژوژیر بر میزان بیان ژن رمز کننده آنزیم های پکتیناز و افزایش ترشح آنزیم چنین نتیجه گیری می شود که میکروجلبکها می تواننند منابع بسیار مناسبی جهت تولید آنزیم از قارچ های مستعد باشند و در صنایع بیوتکنولوژی مورد استفاده قرار گیرند %U https://cell.ijbio.ir/article_1611_24125a568c12588d18a9df40066cccf9.pdf