@article { author = {Hadi, Mohammad Reza and Jafarinia, Mojtaba and Balali, G. Reza}, title = {The effects of salicylic acid on peroxidase,catalase and polyphenoloxidase activity in poato plants infected to Rizoctonia solani}, journal = {Cellular and Molecular Research (Iranian Journal of Biology)}, volume = {29}, number = {2}, pages = {244-255}, year = {2016}, publisher = {Iraninan Biology Society}, issn = {2383-2738}, eissn = {2383-2746}, doi = {}, abstract = {This study was carried out to evaluate the effects of salicylic acid on the peroxidase, catalase and polyphenoloxidase activities in potato Agria cultivar for reducing the pathogenesis of Rhizoctonia solani under greenhouse conditions. The potato minitubers (without any infection) were transferred to pots containing soil steril for growth. The sterilized soil of pots had infected by R. solani two weeks before planting. The 4 weeks-old plants (7-8 leaves) have been treated by 0.1, 0.2, 0.5 and 1 mM Salicylic acid every week for 4 times. Results showed that as salicylic acid increased, polyphenoloxidase activity were increased in potato plants (healthy and infected) whereas were decreased peroxidase and catalase activities under the same conditions. On the other hand, it seems that due to decreased activites of catalase and peroxidase and production of reactive oxygen species (H2O2, OH-, O2-) which are toxic for fungi, so potato plants can be resistance to R. solani. Also, it seems that to increase polyphenoloxidase activity, defensive mechanisms such as lignification and build bridges transverse hydroxyproline in root cell walls cause strengthen in the root tissues, so potato plants can be resistance against R. solani.}, keywords = {Potato,salicylic acid,Rhizoctonia Solani,Peroxidase,Catalase}, title_fa = {بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر روی فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز، کاتالاز و پلی‌فنل‌اکسیداز در گیاه سیب‌زمینی آلوده به قارچ Rhizoctonia solani}, abstract_fa = {در این تحقیق اثر سالیسیلیک اسید به منظور کاهش بیماری‌زایی قارچ رایزوکتونیا سولانی بر روی فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز، کاتالاز و پلی‌فنل اکسیداز در رقم سیب زمینی آگریا در شرایط گلخانه‌ای بررسی گردید. دو هفته قبل از کاشت ریز‌غده‌های سیب زمینی، خاک‌ استریل گلدان‌ها در قالب یک طرح کاملا تصادفی با قارچ ریزوکتونیا سولانی آلوده شدند. تیمار سالسیلیک اسید در مرحله 8-7 برگی با غلظت‌های صفر 0 (شاهد یا کنترل)، 2/0 و 5/0 میلی‌مولار هر هفته (مجموعاً چهار هفته) مطابق طرح آزمایش اعمال گردید. بعد از اتمام تیمار اسید سالیسیلیک، میزان فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز، کاتالاز و پلی‌فنل‌اکسیداز در برگ تازه گیاهان سالم و آلوده سیب زمینی اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که با افزایش میزان اسید سالیسیلیک، میزان فعالیت آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز در گیاهان سیب زمینی سالم و آلوده یک روند کاهشی دارد. در صورتی که فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز در این شرایط یک روند افزایشی را نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد به علت کاهش فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و پراکسیداز و تولید انواع اکسیژن فعال (H2O2 , OH- , O2) که برای قارچ سمی است، گیاه سیب زمینی با قارچ رایزوکتونیا سولانی مقابله می‌کند. همچنین ممکن است به علت افزایش فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز، مکانیسم‌های دفاعی از جمله لیگنینی شدن و ایجاد پل‌های عرضی هیدروکسی پرولین در دیواره سلول‌های ریشه باعث مقاوم‌سازی بافت‌های ریشه گیاه سیب زمینی در برابر قارچ رایزوکتونیا سولانی گردیده است.}, keywords_fa = {سیب زمینی,اسید سالیسیلیک,رایزوکتونیا‌سولانی سولانی,پراکسیداز,کاتالاز و پلی‌فنل‌اکسیداز}, url = {https://cell.ijbio.ir/article_778.html}, eprint = {https://cell.ijbio.ir/article_778_eb140bcb06d8bb72ebccad18dd0d3fec.pdf} }