@article { author = {محیطی اصلی, مازیار and شیوازاد, محمود and زاغری, مجتبی and رضائیان, مریم and Aminzadeh, Saeed}, title = {Effects of feeding strategy on reproductive performance and ovarian morphology of broiler breeder hens}, journal = {Cellular and Molecular Research (Iranian Journal of Biology)}, volume = {27}, number = {3}, pages = {418-427}, year = {2014}, publisher = {Iraninan Biology Society}, issn = {2383-2738}, eissn = {2383-2746}, doi = {27310}, abstract = {The effects of feeding strategy of broiler breeder hens on reproductive performance and ovarian morphology from 42 to 54 week of age were studied with using 50 Ross 308 broiler breeder hens. Hens were randomly divided to 2 groups of restricted (160 g/d) and ad libitum (208 g/d) feeding. Ad libitum fed hens had 630 g heavier body weight than restricted hens. Egg production rate decreased 23.3% during the first 2 weeks of experiment in ad libitum fed hens compared to restricted hens. Egg weight was increased quickly during first 5 week of experiment in ad libitum fed hens and then continued slowly. Percentage of fertility and hatchability significantly decreased in ad libitum fed hens compared to restricted hens (P≤0.05). Ad libitum fed hens had more atretic and third follicles (P≤0.05). However, there were no significant difference in ovary weight between the two feeding group, oviduct weight was lower in ad libitum fed hens (P≤0.05). Abdominal fat pad weight, liver weight, percentage of liver lipids and cholesterol was higher in ad libitum fed hens compared to restricted hens (P≤0.05). Microscopic examination of liver tissue revealed huge vacuoles of fat which was not detected in restricted hens. Results indicate that ad libitum feeding of broiler breeder hens by increasing of fat deposit in abdomen and liver, reduce reproductive performance.}, keywords = {Broiler breeder hens,Feeding strategy,Ovarian morphology,Reproductive performance}, title_fa = {اثرات نحوه خوراک‌دهی بر عملکرد تولید مثلی و ریخت‌شناسی تخمدان در مرغ‌های مادر گوشتی}, abstract_fa = {در آزمایشی اثرات نحوه خوراک‌دهی مرغ‌های مادر گوشتی بر عملکرد تولید مثلی و ریخت‌شناسی تخمدان در سن 42 تا 54 هفتگی، با استفاده از 50 قطعه مرغ مادر گوشتی راس 308 مطالعه شد. مرغ‌ها به طور تصادفی به دو گروه تغذیه محدود (160 گرم در روز) و آزاد (208 گرم در روز) تقسیم شدند. در پایان، مرغ‌های گروه تغذیه آزاد 630 گرم وزن بیشتری نسبت به گروه محدودیت غذایی داشتند. مرغ‌هایی که به طور آزاد تغذیه می‌شدند، 3/23 درصد افت تولید تخم‌مرغ را در دو هفته اول آزمایش نشان دادند. وزن تخم‌مرغ تولیدی مرغ‌های مادری که به طور آزاد تغذیه می‌شدند طی 5 هفته ابتدای آزمایش به سرعت افزایش و سپس این روند به کندی ادامه یافت. درصد باروری و جوجه‌درآوری در مرغ‌های با تغذیه آزاد کاهش معنی‌داری را نسبت به گروه محدودیت غذایی داشت (05/0≥P). تعداد فولیکول‌های تحلیل‌رفته و نوع سه در مرغ‌های گروه تغذیه آزاد بیشتر بود (05/0≥P) و وزن مجرای تخم‌گذاری در گروه تغذیه آزاد کمتر بود (05/0≥P). وزن چربی محوطه بطنی، وزن کبد، درصد چربی کبد و درصد کلسترول کبد در گروه تغذیه آزاد نسبت به گروه تغذیه محدود به طور معنی‌داری بیشتر بود (05/0≥P). در بررسی میکروسکوپی بافت کبد مرغ‌هایی که به طور آزاد تغذیه شده بودند واکوئل‌های بزرگی از چربی در کبد مشاهده شد در حالی‌که گروه با تغذیه محدود فاقد چنین واکوئل‌هایی بودند. نتایج نشان می‌دهند که تغذیه آزاد مرغ‌های مادر با افزایش ذخایر چربی در محوطه بطنی و کبد سبب کاهش عملکرد تولید مثلی در آنها می‌شود.}, keywords_fa = {مرغ‌های مادر گوشتی,نحوه خوراک‌دهی,ریخت‌شناسی تخمدان,عملکرد تولید مثلی}, url = {https://cell.ijbio.ir/article_434.html}, eprint = {https://cell.ijbio.ir/article_434_106fb3b08f91393300200683115fc383.pdf} }