بیوتکنولوژی
1. بهینه سازی تولید پکتیناز پریفورموسپورا ایندیکا از ضایعات چغندرقند به روش تاگوچی‌

پریسا فتحی رضایی؛ سمیه کیانی؛ فرشته تقوی؛ صالح شهابی وند

دوره 32، شماره 1 ، بهار 1398، ، صفحه 99-114

چکیده
  پکتینازها به‌عنوان یک گروه بزرگ از آنزیم‌ها، پکتین را به‌ مولکول‌های ساده‌تر نظیر اسیدگالاکتورونیک تجزیه می‌کنند و به‌طورگسترده توسط بسیاری از میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شوند. امروزه ضایعات فراوان صنایع کشاورزی و فرآوری میوه شامل تفاله چغندرقند، سیب و مرکبات به‌عنوان منابع غنی از پکتین برای القاء تولید پکتیناز توسط بسیاری ...  بیشتر

2. بررسی مقایسه ای اثر عصاره سلولی و محیط کشت قارچ Piriformospora indica بر تولید ترکیبات فنلی در ریشه‌های موئین کتان سفید (Linum album)

حنانه تشکری میانرودی؛ محسن شریفی؛ نجمه احمدیان چاشمی؛ ناصر صفایی؛ مهرداد بهمنش

دوره 30، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 328-338

چکیده
  لیگنان‌ها گروه بزرگی از ترکیبات فنلی باارزش می‌باشند که در بسیاری از گیاهان از جمله خانواده کتان (Linaceae) وجود دارند. در تحقیق حاضر، اثر نسبت‌های مختلف عصاره سلولی و محیط کشت قارچ Piriformospora indica بر تولید ترکیبات فنلی در ریشه‌های موئین کتان سفید (Linum album) مورد مطالعه قرار گرفت. مقدار لیگنان‌های لاریسی‌رسینول، پینورسینول، پودوفیلوتوکسین ...  بیشتر

میکروبیولوژی
3. بهینه سازی رشد و تولید زیست توده قارچ اندوفیت Piriformospora indica

هما نورا؛ صالح شهابی وند؛ فرخ کریمی؛ احمد اقایی؛ فرشاد درویشی

دوره 30، شماره 3 ، پاییز 1396، ، صفحه 304-312

چکیده
  سابقه و هدف: قارچ اندوفیت Piriformospora indica جذب مواد غذایی را در گیاهان افزایش داده و اجازه بقای گیاه تحت تنش‌های زیستی و غیر‌زیستی را می‌دهد. این قارچ همچنین رشد و تولید بذر را تحریک می‌کند و سبب افزایش متابولیت های ثانویه گیاهان دارویی می‌شود. مطالعات کمی در رابطه با کشت قارچ‌های همزیست وجود دارد لذا توسعه‌ی روش‌هایی که قادر به کشت ...  بیشتر