میکروبیولوژی
1. بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره کلاله و گلبرگ گونه‌های مختلف زعفران (Crocus Spp.)

منصور افشار محمدیان؛ شیرین کردی؛ احمد مشهدی نژاد

دوره 29، شماره 3 ، پاییز 1395، ، صفحه 265-273

چکیده
  با‌توجه به نگرانی‌های عمومی در خصوص عوارض نگهدارنده‌های شیمیایی، تمایل به مصرف محصولات فاقد مواد نگهدارنده و یا دارای نگهدارنده‌های طبیعی افزایش‌یافته ‌است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره کلاله و گلبرگ گونه‌های مختلف زعفران بر روی دو نوع باکتری گرم‌مثبت (Staphylococcus aureus , Bacillus subtilis) و دو باکتری گرم‌منفی (Pseudomonas aeruginosa ...  بیشتر

بیوتکنولوژی
2. بررسی بیان ژن‌های عوامل رونویسی MADS-box موثر در تشکیل گل در زعفران (Crocus sativus L.)

سونیا جدیر؛ فاطمه دهقان نیری

دوره 28، شماره 4 ، زمستان 1394، ، صفحه 488-499

چکیده
  بسیاری از ژن‌های کنترل کننده گلدهی در گیاهان شناسایی شده‌اند که بیشتر آنها متعلق به خانواده بزرگ عوامل رونویسی MADS-box هستند. گیاه زعفران (Crocus sativus) یک گیاه تریپلوئید نرعقیم و ارزشمند است که به منظور استفاده از گل و بویژه کلاله آن کشت می‌شود. درک چگونگی تشکیل گل در گیاه زعفران به افزایش عملکرد و کاهش هزینه‌های تولید آن کمک زیادی می‌کند. ...  بیشتر

3. بررسی تنوع وراثتی ارقام زراعی و گونه های خودروی جنس Crocusبا استفاده از نشانگر ISSR در ایران
دوره 26، شماره 2 ، تابستان 1392، ، صفحه 164-173

http://dx.doi.org/2622

چکیده
  جنس Crocus شامل تقریبا هشتاد گونه است که عمدتاً توسط گونه زراعی آن Crocus sativus  شناخته می شود. تنوع ژنتیکی میان 16 نژادگان جنس فوق در ایران برای اولین بار توسط نشانگر ISSR  مورد مطالعه قرار گرفت. چهارده نشانگر، در مجموع 208 قطعه قابل تشخیص و تکرار پذیر تولید کردند که تمام قطعات چند شکل بودند.  قطعات ایجاد شده بر اساس وجود و عدم وجود امتیاز ...  بیشتر